Klachten en Behandeling

PPT staat voor Patterns of Physical Transformation (patronen van fysieke verandering). Moeilijke woorden voor wat eigenlijk heel simpel is. Het is een teruggaan naar af; je lichaam weer in de juiste uitgangspositie brengen en dat is makkelijk! Door het (opnieuw) aanleren van een paar eenvoudige bewegingen is dat heel goed mogelijk.

Wat ik doe is de natuurlijke beweging van het lichaam volgen en waar mogelijk een extra zetje geven. Als het lichaam door verschillende omstandigheden anders is gaan bewegen (vaak door een bepaalde werkhouding, een operatie, stress, sportbewegingen) zet ik het op eenvoudige wijze terug in de uitgangspositie en door de natuurlijke houding ietwat overdreven een paar maal te herhalen, begrijpen de hersenen dat het veel fijner is als het allemaal zo soepel gaat. Wat voor veel mensen belangrijk is, is dat ze met kleren aan behandeld worden en wat waarschijnlijk nog belangrijker is, is het gegeven dat ik niemand pijn doe.

Ik kan bij een groot aantal klachten voor verlichting of een oplossing zorgen; hoofdpijn, stress, pijnlijke schouders/rug/heupen/nek, pijn als gevolg van ongelijke beenlengte, spierpijn, stijve gewrichten, artrose, trigger fingers, carpaal tunnel syndroom, tennis- of golfelleboog, hielspoor, pijn als gevolg van verkeerde houding, enz. Het verstevigen van de huid doet zelfs rimpels verminderen.

Muzikanten kan ik, bij voorkeur direct voor een optreden, behandelen waardoor ze soepeler spelen. Basketbalspelers kan ik helpen zich net een tikkie langer te maken…

In de meeste gevallen volstaat één behandeling. PPT wordt (nog) niet vergoed door uw zorgverzekeraar, maar is door het snelle, grote en blijvende effect, vaak binnen ieder budget mogelijk. Wil je een afspraak maken, vul dan het contactformulier in.