Over PPT

Patterns of Physical Transformation (PPT) is ontwikkeld door dr. Ron Perry en dr. Edie Perry en gebaseerd op het werk van dr. Richard Bandler, mede-oprichter van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), de bewegingsmethodiek van dr. Moshe Feldenkrais en uitgangspunten van de chiropractie. PPT vult zowel NLP als het lichaamswerk van Feldenkrais aan, breidt het uit en gaat verder dan de meeste mensen voor mogelijk houden.

De doelstelling

Het uiteindelijk doel is om tot een natuurlijke manier van bewegen te komen en het waarnemingsvermogen te verbeteren. Aangeleerde en ingesleten houdingsproblemen worden verholpen en de pijn verdwijnt. Vermoeidheid, stress en ziekten verstoren de eenheid van lichaam en geest; die eenheid wordt hersteld.

Voor wie is het?

  • Voor iedereen die is geïnteresseerd in een betere gezondheid, meer geluk  en meer levenskracht in zowel het eigen lichaam als in dat van een ander.
  • Voor iedereen met chronische of acute pijn die belemmerd wordt in het vermogen om vrij te kunnen bewegen, zoals bij blessures, aandoeningen van het zenuwstelsel,  problemen met het
    spierstelsel of na operaties. Als iemand krampachtig beweegt, raakt het lichaam uit balans en ontstaan er meer klachten. Ontspannen wordt dan steeds moeilijker.
  • Voor musici, dansers, sporters en acteurs. Zij kunnen hun professioneel handelen en creativiteit vergroten.
  • Zeker ook voor gezonde mensen! Zij kunnen door het werken met PPT niet alleen hun eigen gevoel van welbehagen, energie en vitaliteit versterken, maar ook dat van een ander.